Монтаж на кухненска мивка

Оценете
(2 гласа)

Изключително важно е всяка домакиня предварително да обмисли кухненското пространство и да го направи възможно най-удобно, функционално и практично. Неправилното поставяне дори на една слушалка или домакински уреди води до необходимостта от отделяне на повече време за ежедневно готвене и, разбира се, не подобрява настроението на жената.

Кухненската мивка е една от основните нужди и  дори със съдомиялна, играе централна роля в организирането на кухненското пространство. Внимателната и удобна инсталация на кухненска мивка от квалифициран майстор ще помогне да се избегнат основните грешки, които са типични при инсталиране на мивка със собствените си ръце.

Основни грешки при инсталиране на кухненска мивка

 

Не е необичайно собствениците на жилища да се обръщат към сервизните служби с оплаквания относно кухненската система, които искат да поставят отново или монтират кухненска мивка. Специалистите от сервизния отдел „Водопроводчик нет” имат солиден опит в извършването на ВиК работи , благодарение на което са съставили обширна база от най-често срещаните грешки при монтажни работи от непрофесионалисти.

Неспазването на принципите на ергономията при поставяне на оборудване в кухнята е определяща грешка при самостоятелно поставяне. Често домашните майстори се ръководят от желанието да спестят място и да забравят за необходимото разстояние между печката, мивката, хладилника и шкафовете. Оптималното разстояние е повече от 40 см и дясната ориентация на необходимите устройства за домакини с дясна ръка.

При поставянето си струва да се има предвид и лекотата на използване на сушилнята, която най-често се монтира отляво на мивката. Опитен майстор, когато монтира мивка в плот, може да осигури необходимото отклонение от надвесите на плота, да помисли за лесно и удобно отваряне на вратите на кухненските мебели и да осигури достъп до стенни шкафове. Трудности при инсталирането на мивка в кухнята понякога могат да възникнат при грешен избор на тръби и сифони за осигуряване на дренаж.

Основни грешни изчисления при инсталиране на мивка

 

  • несъответствие между размера на мивката и броя на хората, живеещи в апартамента,
  • отхвърляне на принципа на "40 сантиметра" при очертаване на работна площ,
  • наклон по време на монтаж,
  • грешен избор на диаметъра на тръбите и сифона,
  • недостатъчен достъп поради близостта на други устройства, шкафове,
  • лошо уплътнение, когато се поставят в дървени и ламинирани работни плотове,
  • неподходящо фиксиране, движение на черупката по време на употреба,
  • проникване на влага между стените на мебелите.

Цена за монтаж

 

Съвсем очевидно е, че при извършване на монтажни работи си струва да се вземат предвид основните точки и правила за поставяне и да се избягват пропуски, които могат да доведат до прекомерна влага в кухнята, течове на водопроводни тръби или повреда на мебелите. Монтажът на мивка в плот е сложен и многостранен процес.

Ако никога досега не сте правили това и планирате да използвате онлайн инструкциите за заявката "монтаж на мивка - видео" като ръководство, тогава рискът от влошаване на състоянието на мебелите и наводняване на съседите се увеличава значително.

Високо професионален майстор от сервизния отдел „Водопроводчик нет” ще извърши стандартния монтаж на горна мивка в обикновен кухненски шкаф в удобно време и на оптимална цена. Фирмата издава писмена гаранция за предоставените услуги, потвърждаваща отговорността за качествената и надеждна работа на своите специалисти.

Отворената ценова политика и плащане след приключване на услугата позволява на нашите клиенти да получат пълен списък на договорения монтаж и бързо, точно и стабилно да поставят вграждащи и надземни мивки в кухнята.

Гарантирано качество и разумни цени за монтажа на мивката и всички водопроводни работи позволиха на сервизния отдел Vodoprovodchik.net да стане лидер в обслужването на най-големия град във България.

 

Прочетена 136 пъти Последно променена в Петък, 24 Декември 2021 10:02