Монтаж на пералня

Оценете
(2 гласа)

Пералните машини днес се превърнаха в домакински уред, без който е невъзможно да си представим живота на съвременния човек. И ако можете да откажете да купите, например,  друг телевизор, тогава автоматичната пералня се е превърнала почти в основен елемент за нас. И въпреки факта, че в почти всеки апартамент

има „перална машина“, за да я свържете правилно и да няма проблеми по време на работа, трябва да имате съответните знания и опит.

Пералнята е сложен, често скъп домакински уред, който също е свързан с комунални услуги. При най-малката грешка може да възникне теч, което ще доведе до наводняване на апартамента и съседите отдолу. Така че неправилната връзка също ще доведе до допълнителни разходи за ремонт. Предлагат се професионални услуги за инсталиране на перални машини, така че е по-добре незабавно да се свържете със специалист.

Характеристики на инсталиране на перални машини

При свързване на "пералната машина" към електрическата мрежа, водопроводните и канализационни системи трябва да се спазват определени правила:

 1. За да свържете пералната машина към електрическата мрежа, е необходима отделна захранваща линия с влагоустойчив изход. В този случай окабеляването трябва да бъде направено от меден кабел с диаметър на напречното сечение най-малко 1,5 mm. В противен случай постоянно ще възникват претоварвания на мрежата, което ще провокира повреда не само на самата машина, но и на останалите домакински уреди в къщата.
 2. Машината трябва да се монтира стриктно според нивото. Ако е претоварен в хоризонталната равнина, тогава ще работи със силни вибрации, особено в режим на въртене при високи скорости. Поради такива натоварвания различни механизми на устройството бързо се разрушават. Особено засегнати са барабанните амортисьори. Освен това вибрациите генерират много шум.
 3. Специално внимание се отделя на свързването към водопровода и канализацията. Ако технологията на свързване е нарушена, могат да възникнат течове. Дори лек теч може да доведе до голям проблем: в помещението, където е инсталирано оборудването, ще има постоянна влага, което води до образуване на мухъл, а ако връзката с канализацията е неправилна, в апартамента ще има неприятна миризма. Много по-лошо е, ако в случай на грешка при свързването към тези комуникации, системите за източване и събиране на вода в самото устройство са деактивирани.

В някои случаи е необходима допълнителна работа за инсталиране на пералната машина. Например подобряване на комуникациите, монтаж на електрическо окабеляване, изравняване на пода.

Монтажът на перални машини се извършва в кухнята или в банята, тоест в помещения, оборудвани с водопроводни и канализационни системи. Често е необходимо да се модифицират съществуващите комуникации - да се направят допълнителни тръби. Съответно цената за монтаж ще бъде малко по-висока.

Етапи на свързване

Опитните майстори на компанията Водопроводчик нет се придържат към ясен алгоритъм при извършване на работа:

 1. Те извършват предварителна проверка на пералната машина, за да установят неизправности и, ако бъдат открити, връщат оборудването в магазина за
 2.  гаранция.
 3. Те ще изберат най-гладкото и удобно място за използване.
 4. Ако възникне нужда, тогава модифицират електричеството, водоснабдяването, канализацията - ще монтират необходимите фитинги и вентили, допълнителни кранове, контакти и опънати кабели.
 5. Свържете устройството към канализационната система с уплътняване на връзките. Свързването се осъществява към сифона на мивката или банята, но ако това не е възможно, се монтира друг сифон.
 6. Регулирайте нивото на машината, проверете всички връзки и направете пробна работа.

Цената за свързване на пералня в София и Софийска област

Цената може да се различава от основната, ако имате нужда от сложна връзка и допълнителна работа.

Списък на допълнителните работи:

 • удължаване на маркучите;
 • необходимостта от поставяне на ниша в баня или кухненски комплект;
 • монтаж на водни филтри.

Разходът се влияе и от състоянието на канализацията и водопроводите.

Точната цена се изчислява от екипа на място и се договаря с клиента.

Предимства на поръчка за монтаж на пералня във фирма "Vodoprovodchik.net"

 • Всички майстори имат минимум 15 години опит.
 • Използването на сертифицирани и висококачествени резервни части и компоненти.
 • Ако има нужда от редки нестандартни части, нашите майстори ще ги закупят сами.
 • При необходимост ще монтираме машината в плот, мивка, шкаф.

Предоставянето на услуги за монтаж на перални машини се извършва по официален договор. Всички видове работа са с гаранция.

 

Прочетена 129 пъти Последно променена в Четвъртък, 23 Декември 2021 07:23