Монтаж на смесител - батерия

Оценете
(3 гласа)

Инсталирането на смесител се счита за една от най-несложните водопроводни дейности. Това важи по-специално за опитните водопроводчици от сервизния отдел „Vodoprovodchik.net”, за чиито услуги можете да се обадите още сега. Майстор бързо и точно ще извърши монтажа на смесителя.

Но ако планирате сами да направите свързването на смесителя, струва си да се подготвите значително.

Инсталиране на смесител в банята. Избор на смесител

 

Когато избирате смесител за баня, има място за идеи за дизайн. Можете да закупите нестандартна форма и с необичаен дизайн - има много интересни опции. Но все пак не забравяйте за неговото предназначение и използваемост.

Така че, в зависимост от вашите нужди, можете да изберете смесител отделно за мивка, за вана, за душ и за биде. Те се различават главно по начина на закрепване и формата на чучура (за баня например смесителите се правят с чучур с голям диаметър). Има и „хибридни“, монтажът на смесител тип „хибриден“ най-често се извършва заедно за мивка и вана.

Инсталиране на смесител в кухнята. Избор на смесител за кухнята

 

Когато избирате кухненски смесител, на първо място, обърнете внимание на това, че отговаря на размера на мивката.

Също така е важно да се има предвид, че чучурът на смесителя се върти и достига до средата на мивката по дължина.

Що се отнася до външния вид, всеки има своите предимства, така че изберете този, който е най-удобен за вас.

Видове смесители. Монтаж на смесител

 

Днес най-популярните смесители са 4 вида: еднолостови, с две ръкохватки, с фото клетка и термостатни.

Еднолостовите са най-лесни за използване, но поради чувствителността си към твърди елементи във вода, те се провалят по-бързо от другите.

Смесителите с  две ръкохватки са популярни със своята надеждност; ако такива кранове се счупят, те могат лесно да бъдат ремонтирани.

Първите два варианта са много познати за нас, но термостатните  и с фото клетка се появиха на пазара не толкова отдавна, поради което са по-рядко срещани. Термостатните смесители са оборудвани с предпазна запушалка, която гарантира изравняване на температурата на водата.

Методи за монтаж и закрепване на смесителя

Монтажът на смесителя се извършва в зависимост от неговия дизайн. По принцип това са два метода за монтаж: монтаж директно върху, мивка или вана и монтаж към стената.

В нашите бани се монтират основно стенни смесители, тъй като те имат своята практична страна: благодарение на дългия чучур, смесителят може да се използва едновременно и за ваната, и за мивката.

Смесителят за стена може да се монтира както на външна стена, така и на вътрешна. Вторият вариант изглежда по-естетически, тъй като тръбите са скрити в стената, но за да постигнете това, трябва да работите усилено.

Има още една скрита инсталация на смесителя - блокът се изрязва отстрани, вани или мивки. Скритият монтаж на смесителя трябва да бъде поверен на майстор, защото такъв монтаж изисква специална точност и грижа, за да се предотвратят скрити течове.

Свързването на смеситела към водоснабдяването също има свои собствени разлики, така че трябва внимателно да прочетете инструкциите за монтаж.

Ако след като прочетете инструкциите, ви се струва, че инсталирането на смеситела е прост въпрос, не забравяйте, че на практика всичко не винаги е толкова просто. За монтажът може да ви отнеме време до обяд, докато техник може да го направи за половин час.

Но времето не е най-важното тук, по-важно е да не го счупите, когато инсталирате водопровод.

Можете, разбира се, да тествате способностите си или да се обадите на водопроводчик и да сте сигурни в надеждността и качеството на инсталацията.

 

Прочетена 133 пъти