Монтаж на водомери

Оценете
(1 глас)

Все още нямате водомери? Тогава можем да дойдем при вас.

Шегите настрана, но водомерите вече са задължителни за всички. И трябва да се съгласите, че е необходимо.

Сега няма да говорим за спестяване на вода, въпреки че това също е важно, но ще обърнем внимание на спестяването на пари, което ще стане по-значимо след приключване на инсталирането на водомер.

Ще ви е от полза инсталирането на водомери?

 

Разбира се, първо трябва да платите за самия водомер, за монтажа му, но в резултат ще платите само за кубичните метри вода, които сте използвали.

В повечето случаи човек използва значително по-малко вода от предписаното от нормите. Следователно, както и да е, няма да плащате повече за вода (освен ако, разбира се, в апартамента живеят 5 души, но само 2 са регистрирани).

Ако използвате вода в умерени количества (в разумни граници), тогава инсталирането на водомер бързо ще се изплати и в бъдеще ще ви помогне да спестите пари от сметки за комунални услуги.

Монтаж на водомери в апартамента. Какви водомери са необходими?

 

Според принципа на действие водомерите са: тахометрични, ултразвукови, електромагнитни и вихрови.

В жилищни сгради инсталацията няма за цел да отчита голямо количество вода, поради което тахометричните измервателни уреди са най-добрият вариант. Те са с малки размери, точни са размерите и цената им е доста ниска.

Тахометричните измервателни уреди са едноструйни и многоструйни. В многоструйните измервателни уреди водата се разделя на няколко струи, което допринася за по-голяма точност на измерванията.

Също така тахометричните измервателни уреди са сухи и мокри, в последната версия механизмът за броене има директен контакт с вода. Такива броячи имат прост механизъм, така че струват малко по-малко.

Мокри измервателни уреди се използват най-добре за по-малко замърсена вода, тъй като чуждите частици във водата могат да повлияят на точността на показанията. Сухите измервателни уреди са подходящи за всякаква вода.

Освен това броячите имат различна точност, основно те са разделени на следните класове: A, B, C и D - от прости до най-точни. Цената на измервателните уреди зависи само от тяхната точност.

Каквото и устройство да закупите, имайте предвид, че трябва да има паспорт с индивидуален номер (необходим за запечатване след монтаж).

Как се монтират водомери?

 

Самата инсталация е кратка и неусложнена процедура. Но откъде да започнете? Най-често инсталацията започва с пътуване до водопровода. Там напишете заявление за запечатване на броячите и заявление, така че да бъдете прехвърлени да плащате за водоснабдяване в съответствие с показателите на измервателните уреди.

Процес на монтаж на водомер

След това пристъпваме директно към инсталацията.

За да инсталирате водомера, трябва да спрете водата в апартамента. Ако главните кранове не работят, трябва да се свържете с жилищната служба, за да спрете водата. В този случай водопроводчикът ще подмени главните кранове преди монтажа.

Ако вече сте закупили измервателен уред, тогава поверете цялата следваща работа на майстор на отдела за обслужване Vodoprovodchik.net.

Можете да се обадите на водопроводчик по всяко време на уебсайта или по телефона.

След завършване на монтажа на водомера при вас идва служител на ВиК и ги запечатва. В този случай се съставя акт за приемане, който показва, че инсталацията е извършена правилно, а първоначалните данни също се записват. Това завършва инсталацията.

Както можете да видите, инсталирането на водомери изобщо не е трудно.

Свържете се с нас и ние ще Ви помогнем да инсталирате измервателния уред правилно и бързо.

 

Прочетена 226 пъти