Интериорен дизайнер за апартамент

Оценете
(1 глас)

Изглежда, че намирането на дизайнер за апартамент е абсолютно лесно. Но, както във всички области, не всеки специалист може да се нарече истински професионалист. И днес искаме да поговорим защо не можете да спестите от създаването на дизайнерски проект, как трябва да бъде и къде да потърсите интериорни дизайнери, които ще оживят идеята по най-добрия възможен начин. 

Повече от 10 години нашето студио за дизайн и ремонт в София прави истински модерни шедьоври от морално и физически остарели интериори. Но основната разлика, която модерният интериор на апартаментите в София има от „ВМ Ремонти”, е внимателността на концепцията и всеки детайл. Съобразен е изцяло с начина на живот и интересите на тези, които ще живеят в апартамента.

Трудно ли се намира дизайнер за апартамент

От една страна, няма да е трудно да гледате реклами в специализирани сайтове и онлайн табло за обяви. Но от друга страна, възможно ли е, само като погледнете извършената работа, да разберете колко удобно ще ви е да работите?! И дори ако сътрудничеството е удобно за вас, ще ви подхожда ли интериорният дизайн на апартамента?! Заинтригувани ли сте? Най-вероятно да, но ще преминем към този въпрос постепенно.

Когато имате нужда от интериорен проект за апартамент

Абсолютно винаги, ако искате да направите наистина функционален и в същото време красив ремонт. Просто красив ремонт на апартамент може да се направи от много хора, просто функционален - също. Но да съчетаете тези два момента, така че всички помещения на жилищното пространство да са едно цяло, може само опитен интериорен дизайнер с отличен вкус.

Какво е включено в цялостния дизайнерски проект на апартамента

 

 • Безплатна консултация за проектиране и измервания
 • Пълен списък: строителни чертежи, схеми, планове от идеен проект, стенни разметки.
 • Списък на покритията, включително указание за количеството използвани материали.
 • Списък на лампи и мебели.
 • 3D визуализация на дизайнерския проект, максимално близък до реалността, който ви очаква след приключване на ремонта.

Относно последната точка, нека направим малка забележка. Ние гарантираме 100% съответствие само ако сте поръчали проектиране и основен ремонт на апартамент във „ВМ ремонти”.

Каква е разликата между дизайнерския проект на апартамент в нова сграда и апартамент от стария фонд

Същността му, разбира се, остава непроменена, както и съставът и. Независимо от това, собствениците на стария фонд, като правило, са по-недоволни от оформлението и състоянието на апартамента. Въпросът е, че клиентите прехвърлят апартаменти в нови къщи на техните собственици на различни етапи на готовност. И често се изисква да се направят допълнителни комуникации, например, това може да бъде система за захранване и изпускателна вентилация. Но е изключително рядко да се занимаваме с подмяна на инженерни мрежи в случай на нови сгради. 

Разработчиците вече използват модерни системи и материали, остава само да добавят гнезда и осветление. За стария фонд, напротив, често се налага преустройство, подмяна на инженерни мрежи и извършване на сложни ремонти. Съответно дизайнерският проект в този случай ще бъде по-сложен и неочакван по приятен начин, разбира се.

Къде да намерите дизайнер за апартамент, за да сте доволни от резултата

Не ви препоръчваме да вземате решение само въз основа на отзивите в сайта за обяви. Може и да не ви изненадаме, но трябва да ви предупредим. Факт е, че безскрупулни компании купуват отзиви и ги публикуват в услугите на Гугъл и други популярни услуги. В резултат на това клиентът вярва, че е в добри ръце, а изпълнителят дори няма собствено портфолио. Истинските професионалисти не се опитват да намерят поръчка, добрите дизайнери в София винаги са в търсенето. 

Компанията „ВМ Ремонти”, предоставяща ви услуга за интериорен дизайн, не прибягва до помощта на свободни професии. Всички дизайнери на „ВМ Ремонти” са щатни специалисти на компанията. Освен това те са преминали сериозен подбор при кандидатстване за работа и редовно повишават квалификацията си. Можете условно да разделите процеса на 4 етапа, като 3 от тях се извършват още преди изготвянето на документи, които са част от дизайнерския проект. И така, нека изброим тези етапи и да поговорим за важността на всеки от тях.

 1. Запознанство и установяване на контакт. Ако няма разбирателство между интериорния дизайнер и клиента, тогава резултатът определено няма да ви хареса.
 2. Сключване на споразумение за разработване на дизайнерски проект за апартамент. Договорът трябва ясно да определя условията и цената на работата. Също така е необходимо да се уточни възможно най-подробно всичко, което е включено в Споразумението. В противен случай ще се опитвате дълго време да докажете кой какво е имал предвид и защо се е получило различно.
 3. Отпътуване на проектанта за измервания. Много зависи от точността на тяхното изпълнение. Тук не може да има грешки, а ние ги нямаме, защото използваме 3D устройство за измерване. Освен това нашите дизайнери правят повторно замерване след груб ремонт. Това е необходимо най-малкото, така че вградените мебели да пасват идеално в нишите.
 4. Разработка на интериорен проект. Съответно какво е включено в него, посочихме по-горе в текста. Но, ако искате подробности, ще се радваме да отговорим на вашите въпроси. Също така е удобно да направите това с помощта на месинджъра Whats App 0898208956

 3 признака как да разпознаете неопитен дизайнер, чиято работа определено няма да ви хареса

 1. Те не се опитват да ви изслушат, нито по отношение на изискванията, нито по отношение на желанията. Има погрешно впечатление, че това не е необходимо, тъй като самият дизайнер знае какво да прави. Но това е заблуда, която може да ви струва скъпо. Няма как един дизайнер да знае какви са вашите интереси и стил на живот, за да вземе това предвид при планирането на пространството.
 2. Налага ви се определен стил, текстури, цветове, специфични материали и дори производители. Това може да говори за напълно различни причини, но във всеки случай ситуацията не е във ваша полза. Например, интериорен дизайнер в София е силен само в подреждането на апартамент в стил Loft. Той не прави други, поради което се опитва да ви каже колко добър е стилът и как имате нужда от него. Що се отнася до налагането на материали, зад това може да има банална материална облага. Да приемем, че дизайнер има партньорство с доставчик и иска да спечели от клиент.
 3. Дизайнерът няма портфолио. Или е така, но има опасения, че тези снимки от интернет: 1 - наистина са дело на дизайнер, 2 - този интериор беше по вкуса на собствениците. Може би материалите, които бяха красиви и неподходящи за ежедневието, просто изчезнаха под купчина неща, които просто не намериха място в новия интериор.

Как трябва да бъде, ако си професионалист

 За по-голяма яснота, нека сравним същите фактори, само че този път ще кажем как трябва да бъде.

 1. На етапа на запознаване и обсъждане клиентът трябва да разкаже колкото е възможно повече за това, което му харесва в апартамента и какво не му харесва. За целта „ВМ Ремонти” провежда проучване. Това е писмено попълване на въпросника, което ще ви позволи да формулирате най-подробно вашите изисквания и предпочитания.
 2. Действайте много внимателно, без да налагате нищо, а само предлагайки опции според нуждите на клиента. Може да харесате абсолютно всеки стил на интериор (дизайн на апартамент), нашата задача е да го актуализираме за вас. Това е, да речем, да поговорим за това как можете да промените или допълните стилистичните решения, за да го направите по-удобен и удобен за вас.
 3. Портфолиото от дизайни на апартаменти „ВМ Ремонти” са достъпни на уебсайта в публичното пространство. И това не са просто снимки, а резултат от нашата работа, който 100% съвпада с 3D визуализацията. Също така препоръчваме да се запознаете с рецензии и видео ревютаза нас, за да се убедите в компетентността на специалистите на компанията. И, разбира се, искаме да ви поканим на обиколка. Освен това тази обиколка ще ви помогне да видите работата ни в ход със собствените си очи. Тоест, говорим за текущия проект на компанията.

Защо един добър интериорен дизайнер не може да вземе ниска цена за услугите

Всяка работа на специалист трябва да струва съответно. Така че, ако просто търсите по-евтин дизайнер, бъдете готови да бъдете разочаровани. Съотношението цена-качество в „ВМ Ремонти” е просто отлично. Въпреки факта, че нашите ремонти са безупречни по отношение на качеството, а дизайните са винаги модерни и функционални, цената на услугата е много хуманна.

Колко струва разработването на дизайнерски проект за апартамент в ВМ Ремонти

До 100 лв на 1 m2 пространство - толкова струва разработването на проект за интериорен дизайн в „ВМ Ремонти”. Освен това, ние Ви предлагаме да поръчате услугата Дизайнерски надзор , така че ремонтът да отговаря точно на проекта на дизайнера. В допълнение, това ще ви помогне да спестите време при извършване на ремонт. 

Каквито и въпроси да имате, след като прочетете статията, не се колебайте да ги зададете на нашите специалисти . Ще се радваме да ви разкажем за текущи ремонти на апартаменти, модерни стилове и да разработим проект от нулата индивидуално за вас. Без шаблони или налагания, само индивидуален подход и удобно взаимодействие. Обадете се на тел. 0898208956

 

Прочетена 81 пъти