Дизайнерски проект за ремонт на жилище

Оценете
(1 глас)

Изглежда, че има какво да се говори тук. Необходимо е да се направи ремонт на апартамента, което означава, че първо трябва да завършите разработването на дизайнерски проект. Но далеч от всички клиенти такава логика е очевидна. Някои смятат тази стъпка за загуба на време и пари. И днес фирмата ни за дизайн и ремонт „Ем Строй Ремонти” 

подготви тази статия, за да разсее всички съмнения по този въпрос и да даде силни аргументи в полза на дизайнерския проект.

 

Каква е разликата между ремонт на апартамент по дизайнерски проект и ремонт без него

 

Не трябва да ни смятате за заинтересовано лице, което ви налага услугите си. Точно обратното, защото към нас се обръщат клиенти, които не желаят да отделят време за организиране и наблюдение на процеса на изпълнение на работата. Това означава, че услугите на „Ем Строй Ремонти” са търсени и първоначално не изискват вашето участие след подписване на документите и съгласуване на проекта за ремонт. Но нека не изпреварваме, а да започнем с това какви отличителни черти все още има ремонтът според дизайнерския проект.

 • Компетентно зониране на пространството
 • Адаптиране на жилищен имот за конкретно семейство
 • Точно планиране на разходите за ремонт
 • Пълно разбиране какво ще се случи в резултат

Засега всичко това са само общи фрази, но много скоро ще разберете колко са важни.

 

Как да извършите зониране на пространството с помощта на проект за интериорен дизайн

 

Няма значение на какъв етап от ремонта е апартаментът, в който предстои ремонтът. Въпреки че е важно, разбира се, но не за да говорим колко е важно да имаш дизайнерски проект. Необходимо е във всеки случай, независимо дали  апартаментът ще бъде ремонтиран в нова сграда или се ремонтира старият фонд. Ние приемаме за работа нови сгради с грубо покритие с най-голямо удоволствие, тъй като има неограничено поле за творчество и не е необходимо да извършвате демонтажни работи. Ако има ремонт, тогава ще се наложи демонтаж. Освен това, не мислете, че един мечтан апартамент може да бъде направен чрез просто повторно залепване на тапетите, определено не. Необходимо е преустройство. Просто в някои случаи то ще е незначително, а в други ще е мащабно.

 

Как да преустроим чрез обозначаване на функционални зони


Когато разработвате дизайнерски проект, най-добре е да направите всичко това на мащабируемо оформление и след като се съгласите да прехвърлите данните в програмата. Това правим ние, като заедно с клиента „местим“ стените по оформлението. Какво означава?

Ясно е, че носещите стени не могат да се пипат, защото те са носещи, че целостта на конструкцията зависи от тяхната безопасност. Но вътрешните прегради могат да бъдат изместени, издигнати, демонтирани. Къде и как да стане това зависи от конкретния апартамент и от това кой ще живее в него. В допълнение към слепите конструкции (стени), пространството може да бъде зонирано и с помощта на стенни панели, прегради, изработени от декоративни довършителни материали, мебели и лампи. Всичко това е реализация на идеята на дизайнера. Така че можете например да комбинирате кухнята и хола или да комбинирате лоджията със спалнята.

Сега нека си представим как планирате пространство без дизайнерски проект? Най-вероятно няма да промените нищо. Тоест, в резултат на това ще се адаптирате към площта и формата на помещенията, които имате. Но дали този апартамент е за вас, с всички ваши индивидуални характеристики и изисквания? Не, в този случай вие ставате собственик на типичен имот, към чиито характеристики ще трябва да се адаптирате.

 

Как да адаптирате апартамент към индивидуалните изисквания с помощта на проект за интериорен дизайн

 

Един апартамент след основен ремонт никога няма да бъде еднакво добър за различни семейства. За човек е важно мраморният под да блести под лъчите на слънцето, проникващи през отворените прозорци. Други предпочитат топли и уютни покрития с помощта на дървесни текстури. Но основното дори не е това. Има семейства с деца, които имат желание за съвместен риболов. Децата в друго семейство могат да учат музика или рисуване. И в третото семейство няма деца, но има голямо пухкаво куче, което обича да тича из апартамента след разходка. Смятате ли, че оборудването и разпределението на апартамента трябва да са еднакви във всички тези случаи? Разбира се, че не, както във всеки друг вариант, за който се сетите. В крайна сметка всяко семейство е уникално по свой начин. Е, що се отнася до описаните опции, определено трябва да направите:

 1. Места за съхранение на принадлежности, въдици, дрехи за излизане на село и места за сушене след пране. И, разбира се, кухнята трябва да бъде оборудвана така, че да е удобно за домакинята да почисти улова и да приготви вкусна вечеря от него.
 2. За уроци у дома след музикално училище трябва да се осигури добра звукоизолация, в противен случай могат да възникнат проблеми със съседите. И по принцип, така че всеки да е удобен, определено не боли. Освен това, в зависимост от музикалния инструмент, на който детето свири, имате нужда от удобно място за репетиции. В случая с рисуването ситуацията се променя. А лесните за почистване повърхности и добрата светлина вече стават приоритет.
 3. Едно голямо пухкаво куче ще бъде щастливо, независимо дали оставя мръсни отпечатъци, но вие вероятно няма да го направите. Така че имате нужда от място за миене на лапи близо до входа, в противен случай подът ще трябва да се мие всеки път след разходка. Но не всяко подово покритие може да издържи.

„Ем Строй Ремонти” провежда писмено проучване преди изготвяне на дизайнерски проект. Ние ще ви разпитаме за всички важни моменти и ще направим апартамента идеален за вас, съобразявайки се с вашето ежедневие, начин на живот и интереси.

 

Защо използването на дизайнерски проект за обновяване на апартамент може да ви спести пари

 

Наличието на дизайнерски проект позволява точно изчисляване на разходите за ремонт. И всичко това, защото включва изявления за довършителни работи. В тях се посочват наименованията на вложените материали по вид работа и помещения, тяхното количество, разход и цена. Съответно, разбирайки всички първоначални данни, се изчислява цената на ремонта. И рядко се променя в процеса. Освен ако все още не сте на етап създаване на проект, вие решавате да направите промени в него. И между другото,  пълният дизайнерски проект включва също списък на тела и списък на мебели. Тоест разбирането няма да се основава само на довършителни материали. Ще разберете  колко струва ремонта на апартамент до ключ . 

 Когато правите ремонт без проект, тогава:

 • Едва ли можете да си представите колко ще струва накрая ремонтът на един апартамент.
 • Можете да промените сегмента на използваните в процеса материали, като по този начин провокирате повишаване на цената.
 • Рискувате да похарчите половината от определения бюджет за кухненски комплект или холов диван, просто защото ви се струва единственият подходящ вариант предвид наличните параметри и избраните довършителни материали.

Тоест процесът на ремонт става непредсказуем и се извършва хаотично, без да се разбира ситуацията като цяло.

 

Какво ще ви помогне да не останете разочаровани от резултата от ремонта

 

Едва ли проектът се различава от пълния по това, че не предвижда 3D визуализация. Това означава, че клиентът няма да може да оцени визуално бъдещия интериор на етапа на неговото развитие. Разбира се, ще има скици и чертежи, но те не дават пълно разбиране. Що се отнася до визуализацията, Ем строй Ремонти не само я има, но е и максимално реалистична по принцип.

В допълнение към триизмерното изображение на пространството, други фактори са важни за отличен резултат от работата, ние ще ги изброим.

 

На какви точки трябва да обърнете внимание, когато планирате ремонт на апартамент според дизайнерски проект

 

 • Фирмата, която сте избрали, изпълнява дизайнерски проект до ключ. „Ем Строй Ремонти” приема проекта да работи от нулата, в момента възниква идеята за ремонт. След това ние напълно организираме и координираме процеса.
 • Какъв опит и професионализъм имат служителите на организацията и дали има свои специалисти. Ако компанията използва услугите на хора, наети за проекта, тогава може да се получи висококачествен ремонт, може би случайно. Екипът ни се състои от високоспециализирани специалисти от най-висок клас, избрани измежду стотици кандидати.
 • Има ли договор за комплекс от работи, какви условия са посочени в него. Един от основните моменти е фиксирана цена, тя просто се осигурява в сътрудничество с нас. Това означава, че цената няма да се промени по време на процеса. Също така ясно определяме условията за ремонт и ако ги нарушим, плащаме неустойка. Е, ние не се нуждаем от авансово плащане за работа, плащате за нея на етапи. Предоставя се до 5 години гаранция.

Ако искате да сте сигурни, че ще получите качествен ремонт, можем да ви покажем нашата работа в процес на работа. А именно да организираме за вас екскурзия до операционната база, където ще видите процеса на организация на работата и качеството на нейното изпълнение. Такава услуга може да се нарече уникална. Но това ни отличава от мнозинството. Ние намираме индивидуален подход към всеки клиент, осигуряващ максимален комфорт на взаимодействие. Обадете се на тел 0896221099.  Ние ще направим за Вас най-добрия ремонт според дизайнерския проект на разумна цена.

 

Прочетена 172 пъти