Кога е най-подходящото време от годината за ремонт на апартамент или къща?

Оценете
(1 глас)

Ремонтът на апартамент или къща изисква значителни финансови разходи. Естествено, когато извършвате работа, искате да спестите пари. Смята се, че е най-добре да започнете ремонт през лятото. През този период

обаче цените на услугите на екипи, строителни материали, доставка често са по-високи, отколкото през студения сезон. Нека анализираме дали наистина си струва да извършваме ремонт само през лятото, каква работа може да бъде отложена за зимата? През кой сезон да започнете ремонтни дейности, за да изберете да спестите.

 

Ремонт на апартамент през лятото

 

Лятото се счита за традиционно време за започване на ремонти. Преди това този сезон беше наистина най-благоприятен поради спецификата на материалите. Съвременните композиции обаче не са толкова податливи на влиянието на външната среда. Въпреки това е по-удобно да се извършва работа по това време поради дългата дневна светлина, постоянно топло и често сухо време.

Повечето ваканции падат през лятото, което опростява търсенето на занаятчии, организирането на закупуването на материали и т.н. Друго предимство на ремонта в топло време е удобството при транспортиране и съхранение на строителни материали. Няма нужда да се страхувате, че смесите на водна основа ще замръзнат или да се притеснявате за затоплянето на помещенията.

 

Извършването на ремонт през лятото обаче има редица недостатъци:

 

  • Услугите на строителните екипи ще струват повече поради повишеното търсене;
  • Безскрупулните занаятчии могат да се стремят да завършат обекта по-бързо, като не спазват напълно технологията на работа;
  • Друг нюанс е свързан с жилищата под наем. Често е невъзможно да се живее в ремонтиран апартамент. През лятото обаче разходите за наем, особено в курортните и крайбрежните зони, се увеличават значително, което води до неоправдани разходи.

През този период няма ограничение за видовете работа. Дограмата може да се смени през лятото. Сезонът е чудесен за работа на открито, по-специално за изолация на фасади.

 

Ремонт на апартамент през зимата

 

Съвременните строителни материали са по-устойчиви на температурни крайности. От икономическа гледна точка зимният ремонт е много по-изгоден. Пазарът на строителни услуги и материали е подложен на сезонни колебания. През студения сезон много компании провеждат промоции с отстъпки.

Предимствата на зимния ремонт обикновено се приписват на:

  • Значителни спестявания при закупуване на строителни материали и заплащане на услугите на занаятчии;
  • Постоянни температурни условия, ниска влажност на въздуха в помещенията поради работата на отоплителни уреди;
  • През зимата вероятността да се намери висококвалифициран екип е по-голяма, има повече свободни майстори на пазара;
  • По-висока вероятност за ранно откриване на недостатъци след завършване на ремонтните дейности.

Въпреки това се препоръчва да се правят ремонти в апартамента само ако помещенията се отопляват. Ако е необходимо да се направи основен ремонт и в момента отоплителната система на обекта не работи, ще се наложи използването на нагреватели и топлинни пистолети. Температурата вътре не трябва да пада под +5 ° C, оптимална се счита за +15 ° C. Трябва също да се погрижите за организирането на изкуствено осветление, тъй като дневните часове са кратки.

При закупуване и съхранение на материали на водна основа трябва да се обърне специално внимание на тяхното състояние. Когато строителните материали се доставят в съоръжението, те трябва да легнат. Друг недостатък на зимния ремонт е невъзможността за извършване на някаква работа. По-специално, при студено време инсталирането на отоплителна система е забранено.

 

Ремонт на апартамент през есента и пролетта

 

Извършването на ремонти извън сезона, тоест през пролетта или есента, има няколко предимства. Те са свързани с положителна температура на въздуха, увеличена дневна светлина. През пролетта пазарът "оживява" след зимното затишие, занаятчиите често поемат нови поръчки с ентусиазъм. В началото на есента ситуацията е малко по-лоша, някои отбори излизат на почивка след активна работа през лятото.

Извън сезона се счита за най-добрият вариант за довършване. Довършителните материали през този период изсъхват по-добре, отколкото през зимата или дори през лятото. През зимата е възможно неравномерно сушене поради работещи батерии. През лятото сушенето става по-бързо от необходимото. Освен това, когато извършвате някаква работа, по-специално при лепене на тапети или боядисване с акрилна боя, е забранено да правите чернови. Преди отоплителния сезон също се препоръчва да смените отоплителната система, да извършите ремонт на балкони, лоджии, да инсталирате климатици (през лятото те са по-скъпи).

 

Източник – Kreativni.info

Прочетена 30 пъти Последно променена в Вторник, 25 Октомври 2022 17:54